Πάνω από 30 τόνοι τροφίμων στην 7η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πάνω από 30 τόνοι τροφίμων στην 7η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες»

Πάνω από 1.000 ήταν οι παραγγελίες που εξυπηρετήθηκαν στην διανομή τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες» που διοργάνωσε την προηγούμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου η ομώνυμη Κίνηση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου.

Ήταν η 7η κατά σειρά διανομή ελληνικών τροφίμων και άλλων προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων. Φορά με τη φορά η οργάνωση βελτιώνεται και ο κόσμος, γνωρίζοντας πλέον τη διαδικασία, επιδεικνύει παραδειγματική υπομονή περιμένοντας και συμμορφώνεται στις υποδείξεις των εθελοντών της Κίνησης που βρίσκονται στο πόδι από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι με μοναδικό σκοπό την καλύτερη και όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας.

Σ’ αυτή τη διανομή εξυπηρετήθηκαν 1.000 παραγγελίες, διατέθηκαν 30 τόνοι τροφίμων και προϊόντων. Επίσης άλλα 700 κιλά τροφίμων, από αυτά που άφησαν οι παραγωγοί και που ο κόσμος έφερνε, θα διατεθούν μέσω της Κίνησης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Γαλατσίου σε οικογένειες της πόλης μας που αδυνατούν να αγοράσουν.
Ωστόσο για πρώτη φορά οι εθελοντές της Κίνησης έκαναν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα προς διάθεση προϊόντα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν το βάρος που αναγράφοταν πάνω στις συσκευασίες ήταν αυτό πραγματικά.

 Αυτό που διαπίστωσαν τούς εξέπληξε ευχάριστα: ορισμένες συσκευασίες ήταν «και λίγο παραπάνω», όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, γεγονός που ικανοποίησε και όσους συνδημότες μας ήταν παρόντες κατά τον έλεγχο.
Συγκεντρώθηκαν επίσης πάνω από 300 κουτιά φάρμακα για το «Φαρμακείο Αλληλεγγύης» Πατησίων, το οποίο εδρεύει στην Γκράβα και όπου μπορούν να εξυπηρετούνται δημότες του Γαλατσίου που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.
Να σημειώσουμε τέλος πως μέχρι τα Χριστούγεννα η Κίνηση προγραμματίζει μία με δύο διανομές.
Γι’ αυτό όσοι δεν προλάβατε, περιμένετε ανακοίνωση για την επόμενη διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή